مشاوره مامایی توسط ماما فاطمه نوری

مشاوره مامایی توسط ماما فاطمه نوری
30 مهر 1403

مشاوره بارداری چیست؟

در هر بارداری، چه برنامه‌ریزی‌شده یا ناخواسته، عنصری به نام استرس و اضطراب در کنار سایر مسائل نظیر مشکلات مالی، بیماری‌های زمینه، اختلافات زوجین و غیره وجود دارد که می‌تواند علاوه بر تحت شعاع قرار دادن زندگی جنین، مادر را دچار احساسات منفی کند. مشاوره بارداری دقیقاً موضوعی مهم اما کمرنگ در دنیای کنونی است که می‌تواند گره‌گشای بسیاری از دغدغه‌های قبل از بارداری و حین بارداری باشد.

درآمد مامایی در ایران و خارج چقدر است؟ | معرفی رشته مامایی

مشاوره بارداری چند جلسه است؟

به‌طورکلی مشاوره در بارداری، می‌تواند وابسته به فاکتورهای مختلفی نظیر دفعات بارداری، چالش‌ها، سابقه زمینه بیماری ژنتیکی، وضعیت مادر و غیره متفاوت باشد؛ اما آنچه به‌طور طبیعی به هر زوج پیشنهاد می‌شود، حضور 8 الی 12 جلسه در طول قبل و حین بارداری است. در طی این جلسات، مشاور علاوه بر بررسی وضعیت نوزاد و شرح‌حال مادر به او کمک می‌کند تا چگونه بارداری کم استرس و نسبتاً لذت بخشی را تجربه کند.

در جلسات مشاوره بارداری چه موضوعاتی مطرح می شود؟

معمولاً جلسات مشاوره بارداری، مادران و پدران منتظر نوزاد را با انواع بیماری‌ها، آمادگی لازم برای بارداری، علائم خطر، مراحل بارداری، عوارض بارداری و غیره آشنا خواهد کرد. اما قبل از هر موضوعی بانوان باردار به خاطر داشته باشید که جلسات مشاوره، صرفاً باهدف دلداری و مدارا برگزار نمی‌شود؛ بلکه هدف از برگزاری این جلسات تغییر باورهای غلط و کاهش حساسیت‌های بارداری و کمک به افزایش بردباری شماست. در ادامه این بخش بیشتر در مورد موضوعات مطرح‌شده در جلسات بارداری خواهیم گفت.

آمادگی جسمانی

چگونگی و زمان توقف کنترل بارداری، تغذیه مناسب برای آماده‌سازی نوزاد، خطرات مرتبط با وضعیت سلامتی، آگاهی از وزن مادر، روش‌های به حداکثر رساندن باروری، بررسی دلایل ناباروری، آشنایی با روش‌های باروری، نوع بارداری، مشاوره در حوزه تعیین جنسیت و غیره معمولاً مسائلی است که در طول جلسات مشاوره باهدف آمادگی جسمانی توسط مشاوره فاطمه نوری بررسی و توضیح داده خواهد شد.

استرس و انتظارات

استرس امری طبیعی در بانوان باردار است که باید تا حد قابل‌توجهی کنترل شود. چراکه استرس موجب اختلال در رشد جنین خواهد شد. هم‌چنین متأسفانه بسیاری از زوجین تحت تأثیر عوامل محیطی و اختلافات فراوان، همواره این بینش و دیدگاه را دارند که فرزندآوری می‌تواند موجب بهبود رابطه آن‌ها شود! کنترل استرس مادر و بعضاً پدر و اصلاح خلقیات پدر و مادر ازجمله موضوعات قابل‌بررسی در طول جلسات مشاوره قبل از بارداری و حین بارداری است.

افسردگی

یکی نگران‌کننده‌ترین بخش‌های بارداری، افسردگی است. افسردگی در حین بارداری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اما این موضوع زمانی خطرناک‌تر می‌شود که افسردگی تا پایان فرآیند بارداری همراه مادر باشد. با توجه به اینکه امروزه افسردگی امری قالب و قابل پیش‌بینی در جوامع درحال‌توسعه است، غربالگری زوجین و بررسی آن‌ها ازنظر سلامت روان ازجمله مسائل مهم در جلسات مشاوره محسوب می‌شود.

سابقه سلامتی

ژنتیک تعیین‌کننده جنسیت، سلامت نوزاد، رشد و هزاران فاکتور مهم است. آنچه در طی جلسات مشاوره بارداری موردبررسی قرار می‌گیرد، عدم سابقه بیماری ژنتیکی، نقص مادرزادی در زوجین و نوزاد است. زوجین با شرکت در مشاوره قبل از بارداری می‌توانند خطرات نقص مادرزادی یا بیماری‌های ژنتیکی را به حداقل برسانند و شانس خود را در داشتن فرزندی سالم افزایش دهند.

آمادگی مالی

حاملگی و بارداری تنها یک حس خوشایند به‌منظور پدر یا مادر شدن نیست. بلکه آمادگی مالی برای تأمین شدن نوزاد ازلحاظ مالی ازجمله مسائلی است که متأسفانه در جوامع امروزی بسیار کمرنگ تلقی می‌شود. درست است آنکه دندان دهد، نان دهد! اما برآورد هزینه‌های نوزاد و شرایط مالی پدر و مادر از عمده مسائلی است که باید به جهت رفاه نوزاد در جلسات بارداری موردبررسی قرار بگیرد.

خدمات مامایی - کلینیک دکتر ملتزمی

هدف از مشاوره بارداری چیست؟

با توجه به گفته‌های فوق هدف از جلسات مشاوره بارداری می‌تواند کمک به والدین درزمینه یک بارداری سالم و نسبتاً کم چالش باشد. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که هدف از مشاوره، کاهش خطرات، اثرات نامطلوب سلامتی، اصلاح رفتار زوجین، بررسی سلامت نوزاد و غیره در جهت یک بارداری سالم است.

فواید مشاوره بارداری

به‌طورکلی مشاوره قبل از بارداری و حین بارداری راهی برای شناسایی و درمان بیماری‌هایی است که ممکن است زندگی مادر و جنین به خطر بیندازند. ازجمله فواید و مزایای مشاوره بارداری می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  1. کاهش مرگ‌ومیر کودکان و مادران 
  2. پیشگیری از عوارض دوران بارداری 
  3. جلوگیری از عوارض درد در هنگام زایمان  
  4. آموزش و آماده‌سازی مادر برای یک زایمان اصولی 
  5. آموزش کنترل احساسات و راه‌های کنترل استرس 
  6. آشنایی با بیماری‌های جنسی 
  7. جلوگیری از مرده زایی و زایمان زودرس 
  8. جلوگیری از کاهش وزن کودک در هنگام تولد
  9. مدیریت رژیم غذایی  
  10. کاهش عفونت نوزادان 
  11. کنترل قند خون و سایر بیماری‌های حین بارداری 
  12. آشنایی با ورزش‌ها و حرکات مناسب به‌منظور یک زایمان آسان 
  13. آشنایی با بایدها و نبایدهای پروسه بارداری
  14. آشنایی با بیماری‌های مقاربتی و جلوگیری از انتقال ویروس STDs/HIV

 مشاوره بارداری چه مشکلاتی را برطرف می کند؟

بیان راهکارهای مناسب درزمینه چالش‌هایی که هر مادر باردار آن‌ها را تجربه می‌کند و خواهد کرد، ازجمله مهم‌ترین اهداف جلسات مشاوره بارداری محسوب می‌شود. معمولاً مشاوره، بسیاری از مسائل نظیر کنترل استرس، آشنایی با بیماری‌ها، آگاهی لازم و دید وسیع در حوزه فرزند آوری، بررسی و آنالیز وضعیت مادر و جنین را بررسی و برطرف می‌کند.

 

 

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5